Організація харчування дітей в дошкільному закладі здійснюється у
відповідності до закону України «Про дошкільну освіту» та наказу Міністерства
освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України 17.04.2006 № 298/227 (із змінами, внесеними згідно з наказом
Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони
здоров’я України від 26.02.2013 №
202/165). У дошкільному закладі встановлено 3-х разове харчування. Вчасно
подається заявка-замовлення на постачання продуктів в залежності від кількості
дітей та затверджених норм харчування.
Найважливішою умовою правильної організації харчування дітей є суворе
дотримання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці та процесу приготування і
зберігання їжі. З метою профілактики кишкових захворювань працівники
суворо дотримуються встановлених вимог до технологічної обробки продуктів,
правил особистої гігієни. Результатом є відсутність зафіксованих випадків
отруєнь і кишкових захворювань дітей. Аналіз виконання норм харчування показав,
що в середньому на протязі року виконано норми з м’яса на 70 %, риби на 80,2%,
молока на 92,5 %, сир кисломолочний на 90%, яйця на 92%, овочі на 85%, фрукти
на 80 %.
Усі продукти харчування, що надходять до ДНЗ відповідають
вимогам державних стандартів, супроводжуються накладними, сертифікатами якості,
висновками санітарно-епідеміологічної експертизи. Оформлення необхідної
документації здійснює бухгалтер дошкільного закладу Богданець С.А.,
медсестра Ковальчук Н.М. своєчасно веде
документацію щодо харчування дітей, разом з завідувачем та шеф-кухарем складає
перспективне меню, меню-розкладку, здійснюється контроль за харчуванням дітей,
ведеться контроль дотримання технології приготування їжі, вихід і якість
готових страв, санітарний стан харчоблоку, персонал дотримається правил
особистої гігієни, відмічається в журналі здоров’я працівників харчоблоку
своєчасність проходження медоглядів.
Харчування для дітей становить 29 гривень 82 копійки. 40% від вартості
харчування оплачують батьки вихованців. Робота з організації харчування
дошкільників в ДНЗ ведеться на достатньому рівні.
Постійно надається інформація
батькам про стан харчування дітей в ДНЗ.
Проводяться консультації для батьків щодо раціонального харчування
дітей.
Дітей пільгової категорії в дошкільному закладі не має.